divendres, 23 d’octubre del 2009

Alfons López Tena se'n va a viure a Vic per coordinar les consultes del 13-D

Osona Decideix fixa un estricte protocol per garantir que la consulta comarcal sigui un èxit.

El jurista Alfons López Tena s’ha autoimposat que la consulta independentista del 13 de desembre a Osona sigui un èxit. Fins i tot ha fixat la seva residència a Vic per treballar exclusivament per a la consulta. Osona Decideix ha fixat un protocol per garantir que la consulta comarcal sigui un èxit.
López Tena ja va anunciar la setmana passada que es desvinculava de les consultes a la resta del país, per la divisió entre les plataformes organitzadores i que se centraria en la d’Osona, que no es planteja com una agregació de consultes locals, sinó com un referèndum que se celebra a diversos municipis d’Osona.

De moment, ja s’ha fet públic un ampli i estricte protocol des d’Osona Decideix, que s’haurà de seguir des de cadascuna de les poblacions on es faci la consulten. Fixen el 12 de novembre com a data límit per decidir si faran la consulta el 13-D o si es deixa per a més endavant.

Mentrestant, els ajuntaments van aprovant mocions de suport. Els últims, Roda, Manlleu, Gurb i Viladrau. En aquests dos últims pobles, amb el vot unànime de CiU i ERC. On no està gens clar que s’aprova és a Torelló. ERC i ICV-CdG hi donen suport, i el PSC, no. Tot està en mans de CiU, que ara per ara està més a prop de l’abstenció que del sí. Amb aquesta correlació de forces, la majoria del PSC acabaria tombant la moció.