dimecres, 7 d’octubre del 2009

Ple a Vic: La moció de la consulta, aprovada


CiU, ERC, CUP i ICV voten a favor, PxC s'abstè, i el PSC hi vota en contra. Missatge de l'alcalde Vila d'Abadal" Ciutadans de Vic feu-ho, feu la consulta, aquest és el nostre reconeixement".

13:00 h El primer tinent d'alcalde de Vic Xevi Solà ha encetat el debat de la consulta sobre la moció advertint que és "un gest, però en política els gestos són molt importants". "Per primer cop, s'ha arribat a un acord entre gent que tenim objectius nacionals semblants i no utilitzem el camí per fer-nos la traveta".

13:02 h Joan López, ERC: "Més val aquest acord que un no acord, avui és la ciutat més endavant l'alliberament serà del país".

13:04 h Laia Jurado (Cup) : “Ens fa molta il•lusió votar aquesta moció, ens pot agradar més o menys, però això no té importància, amb l’aprovació d’aquesta moció com a Cup estem satisfets que Vic pugi en aquest carro de la democràcia”


13:05 h Josep Burgaya: "El PSC no hi donarà suport perquè és una estratègia equivocada, l'articulació d'un país no es pot fer a través de costellada". "És possible un encaix federal de Catalunya a Espanya, aquesta és la via i el que expressa la gran majoria dels ciutadans a les eleccions" ha reblat Burgaya. "La realitat i el PSC defendrà l'Estatut de Catalunya, però no per l'independentisme".

13: 11 h Josep Anglada (PxC): “la proposta del senyor Solà és ambigua i descafeïnada, però no estem en contra de que la gent expressi el que vulgui democràticament, el vot no serà contrari a la moció. Ens abstindrem”.

13:18 h Xevi Tornafoch:"Per nosaltres la democràcia no té matisos, votarem sí"

13: 25 h Vila d’Abadal, alcalde, Unió Democràtica: "No és un tema de mínims, amb aquesta moció s’ha superat la part més polític i arribar al reconeixement de la societat civil. Només fa trenta anys que estem construint Catalunya, no tenim Estat, i cadascú ha de fer la seva tasca per reconstruir-lo, hem de perfilar els moviments polítics per avançar en l’autodeterminació. És una proposta de màxims, Sr. Ciutadans feu-ho! A Unió som confederals i això és també una independència".

13: 27 h Aprovada la moció amb els vots afirmatius de CiU, ERC, CUP i ICV, l'abstenció de PxC i el vot en contra del PSC.

Font: www.osona.com