dijous, 29 d’octubre del 2009

Carta a Manel Camós, Director Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Barcelona, 21 d’octubre de 2009,
Benvolgut Sr. Camós, El dia 13 de desembre de 2009 es celebrarà a la comarca d’Osona, Catalunya, actualment inclosa al Regne d’Espanya, un referèndum amb la pregunta següent: “Està d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?” El referèndum el convoca i organitza l’entitat privada “Osona decideix”, que actua com a Òrgan de Gestió Electoral, perquè la Constitució espanyola prohibeix que el Govern i el Parlament de Catalunya, i els Ajuntaments, puguin convocar referèndums lliurement. El govern espanyol ha manifestat reiteradament la seva negativa a autoritzar la convocatòria de un referèndum sobre la independència de Catalunya. Les entitats privades, però, estan legalment facultades per lliurement convocar i organitzar referèndums. El referèndum a Osona sobre la independència de Catalunya ha rebut el suport dels plenaris dels Ajuntaments de Vic, Manlleu, Taradell, Prats de Lluçanès, Sant Pere de Torelló, entre molts altres, que representen més de 100.000 persones. Altres referèndums sobre la independència de Catalunya en preparació en altres municipis de Catalunya han rebut el suport dels plenaris dels Ajuntaments de Sant Cugat, Manresa, Berga, Blanes, Cerdanyola del Vallès, Martorell, entre d’altres, que representen prop d’1.500.000 persones. “Osona decideix”, com a òrgan de gestió electoral, ha aprovat les normes reguladores del referèndum, basades en la normativa electoral vigent i en els criteris de Nacions Unides i la Unió Europea.

Li adrecem aquesta petició per sol·licitar-li:
- Assistència electoral. Supervisió i aprovació de les normes reguladores del referèndum, per tal de garantir la netedat i veracitat del procés electoral i dels seus resultats.
- Observació electoral. Nomenament d’observadors internacionals que exerceixin les funcions que vostès determinin.

En el cas d’acceptar la petició, pot adreçar-se a nosaltres per correu postal o bé a través de l’adreça de correu electrònic següent: osonadecideix@gmail.com

Ben atentament,
Alfons López Tena Director executiu d’”Osona decideix” Notari. Vocal del Consejo General del Poder Judicial del Regne d’Espanya (2001-08).