dissabte, 23 de gener del 2010

La primera assemblea de Barcelona Decideix acull 500 persones de 200 entitats

La primera assemblea general de la plataforma Barcelona Decideix ha reunit més de 500 persones de 198 entitats. La Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona (UB) ha estat el lloc escollit per donar el tret de sortida a l'organització de la consulta sobre la independència de Catalunya a Barcelona.

La trobada ha servit per iniciar els treballs de cara, sobretot, a estructura la logística necessària per fer realitat la consulta a la capital, on estan cridat 1,4 milions d'electors. Un gran repte que necessita, tal com ja es va anunciar en la presentació fa uns mesos de la plataforma, gairebé els mateixos voluntaris que hi va haver als Jocs Olímpics del 1992, uns 8.000.

De moment, aquesta primera assemblea general ha servit per aprovar formalment la plataforma Barcelona Decideix i una proposta organitzativa que s'estructura en tres nivells: Ciutat, Districte i barri.

Segons ha explicat un dels portaveus de la plataforma, Francesc Xavier Martínez (Sobirania i Progrés), s'ha creat un grup de treball per cada districte de la ciutat, és a dir, deu. A partir d'aquí i un cop s'organitzi cada districte, es començarà a concretar l'estructura organitzativa dels 78 barris existents. "Cal pensar que hi ha barris que tenen tanta població com la ciutat de Vic, cosa que evidencia la complexitat del projecte", explica Martínez.

De moment, però, la plataforma no ha començat a debatre la data per a la celebració de la consulta. Tot i que s'havia dit en un principi el 25 d'abril, tercera data fixada per la Coordinadora Nacional de les consultes en què hi haurà Girona i Lleida, entre d'altres, des de Barcelona Decideix s'ha deixat oberta aquesta possibilitat però també d'altres. "Tot dependrà de les entitats i de com estigui d'avançada l'organització", assegura Martínez.

La pròxima assemblea general se celebrarà el mes que ve, tot i que les reunions de les comissions de ciutat, districtes i barris s'aniran reunint prèviament per anar avançant en l'organització de la consulta.

Entre les entitats que han assistit a l'assemblea d'aquest dissabte hi havia plataformes sobiranistes, associacions de professionals i sindicats, col·lectiu d'immigrants i d'estudiants, associacions culturals, clubs esportius associacions de veïns i federacions d'entitats de barris, entitats religioses, colles de diables i castellers, i partits polítics. D'aquest últim ha destacat la presència del president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella.

font: www.avui.cat