diumenge, 29 de novembre del 2009

Tres mil cinc-centes persones obren la campanya del 13-D a Barcelona


Avui a migdia s´ha fet un gran acte, amb intervencions del periodista Miquel Calçada, Josep Maria Terricabras, Carles Móra i Víctor Alexandre · L´auditori del Fòrum de Barcelona s´ha omplert amb unes tres mil cinc-centes persones

Manquen quinze dies perquè a més d´un centenar de municipis es porti a terme la consulta popular sobre la independència; per això la campanya s´intensifica. Barcelona ha acollit a migdia un gran acte central ´de demostració de força´ amb la intervenció de Miquel Calçada. Fins a l´auditori del Fòrum s´han desplaçat unes tres mil cinc-centes persones, que han pogut escoltar com l´empresari i periodista deia que ja s´han superat molts estadis de cop i que el proper pas serà la independència. Considera que ´Catalunya es troba en una disjuntiva històrica en què s´ha perdut la confiança en el sistema de partits´, i creu que l´editorial conjunt publicat per dotze diaris ´és un prec desesperat perquè saben que l´estatut és una última estació, i que la dignitat de Catalunya només té un nom: la independència´.

Carles Móra, portaveu de la Coordinadora per la consulta sobre la independència, ha afegit posteriorment que la democràcia sempre s´imposarà: ´La llibertat no ens la cedeix ningú´. El batlle d´Arenys de Munt, on el 13 de setembre es va fer la primera consulta sobre la independència, ha dit que ´és el moment de posar fi a l´expoli, l´esclavitud i la humiliació´ d´Espanya sobre Catalunya, per a construir ´un país ric, noble i feliç´. ´Hem d´aconseguir que els nostres parlamentaris votin la independència unilateral de Catalunya. Amb vot secret, si cal, i recollint les cinc-centes mil firmes que calen per a començar el procés si cal´.

També ha parlat el portaveu de la plataforma Decidim.cat i batlle de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, que ha dit que el municipi ´no pot negar als ciutadans l´ús de locals que han pagat amb els impostos´, en referència a la prohibició imposada per l´Audiència espanyola.

A més a més, hi han intervingut representants d´una vintena de comissions locals, que han explicat l´experiència i han llançat crides a la participació; l´actor Carles Canut ha llegit el poema ´Ara mateix´ de Miquel Martí i Pol, i una coral ha interpretat el Cant de la Senyera. També hi han actuat Francesc Ribera ´Titot´ i David Rossell i, finalment, ha estat el filòsof Josep M. Terricabras qui ha afirmat que les consultes no es fan en contra de ningú, sinó a favor de tothom. L´acte s´ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Uriel Bertran, un dels representants de la Coordinadora, ha explicat que la campanya que comença avui consistirà a informar als cent seixanta municipis amb referèndums el 13-D sobre on són els llocs habilitats per a votar i les raons de la consulta. També ha matisat que la campanya busca el foment de la participació, i no promoure el vot en una direcció o una altra: ´Volem que es voti sí, no o en blanc lliurement, sense cap impedment ni restricció.´

Sergi López, Joel Joan i Isabel-Clara Simó secunden el manifest del 13-D


Dijous passat es van presentar les adhesions al manifest (pdf) del 13-D. Entre els adherits, hi ha els actors Sergi López i Joel Joan; Pep Riera, ex-coordinador d´Unió de Pagesos; l´escriptora Isabel-Clara Simó; el lingüista Joan Solà; el filòsof Josep M. Terricabras; el cuiner Sant Santamaria, i el músic ´Titot´. Els membres de la Coordinadora van explicar que encara els arriben més adhesions al manifest de particulars i col·lectives. Un document que s´ha traduït al francès, l´anglès i el castellà i que es farà arribar a agents polítics de dins i fora del país.

Font : www.referendumindependencia.cat i vilaweb.cat