dissabte, 12 de desembre del 2009

Aval internacional a la consulta


El grup d'observadors internacionals, amb membres de la coordinadora catalana que organitza la consulta

Uns 30 observadors internacionals controlaran el desenvolupament de les consultes sobre la independència de Catalunya que se celebra aquest diumenge a 166 municipis, amb un cens aproximat de 700.000 votants.

El grup d'observadors ha estat presentat aquest dissabte al Ciemen de Barcelona, en un acte organitzat per la coordinadora de la consulta. En nom de la coordinadora, han presentat als observadors Aureli Argemí, president del Ciemen; Jordi Miró, president de la Federació d'Entitats de la Mediterrània; Uriel Bertran, responsable de la campanya, i Anna Arqué, responsable de comunicació internacional de la coordinadora.

Els 30 observadors es distribuiran en grups per les comarques catalanes i elaboraran informes sobre el desenvolupament de la consulta, que seran lliurats al Ciemen i a diversos organismes internacionals relacionats "amb els processos d'emancipació nacional", segons ha explicat Uriel Bertran.

Entre els observadors figuren representants d'organitzacions nacionalistes de Quèbec, Vall d'Aosta, Tirol del Sud, Sardenya, Còrsega, Flandes, Escòcia i Friuli-Venezia Giulia, entre d'altres.

Així mateix, el grup d'observadors compten amb representants d'organitzacions nacionalistes de l'Estat espanyol, en concret, del País Basc i Galícia.

Representants dels observadors internacionals han expressat el seu suport a la consulta, i han resaltat el fet que es realitzi sense el suport de les estructures de l'Estat espanyol. Han parlat durant l'acte Daniel Turp, del Partit Quebequès; Jean-Guy Tlamoni, del grup parlamentari de Corsica Libera; Christopher White, del Scottish Nacional Party, i Eva Klotz, del Partit de la Llibertat (Sudtirol).