dijous, 3 de desembre del 2009

Interior prohibeix les manifestacions falangistes pel 13-D i les avança al 12 per evitar aldarulls

La Falange assegura que no li ha estat notificat però avança que, probablement, recorrerà la decisió
El Departament d'Interior ha resolt aquest dijous no autoritzar les manifestacions que pretenia fer la falange Española el dia de les consultes independentistes del 13 de desembre i les ha avançat un dia, el 12 de desembre, per evitar 'aldarulls' en base a l'informe dels Mossos d'Esquadra i a les objeccions fetes pels ajuntaments on es faran les consultes. El cap territorial de la Falange a Catalunya, Antonio Sánchez, ha assegurat a directe!cat que ningú els ha notificat la decisió i que, per tant, encara no hi han decidit quina serà la seva resposta. Tot i això, 'no entén' que Interior torni a actuar com va fer en el cas d'Arenys de Munt quan la justícia va donar la raó als falangistes i avança que, probablement, també en aquest cas recorreran la decisió.

Aquest dimecres, els promotors de les consultes van avisar al Departament d'Interior que, si autoritzava les manifestacions anunciades per Falange, els ajuntaments 'no estan en disposició de garantir la seguretat'. Ho van fer en una carta adreçada al conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, on l'instaven a no autoritzar les manifestacions.

La justícia ja va desestimar el canvi de dates en el cas d'Arenys de Munt

Amb la consulta d'Arenys de Munt del 13 de setembre, Interior va autoritzar inicialment la manifestació, però les protestes del consistori i el risc de la protesta va portar el departament que dirigeix Joan Saura va prohibir les manifestacions falangistes i va instar a la Falange a canviar la concentració de data. Falange va recórrer la decisió i la justícia els va permetre concentrar-se el mateix dia de la consulta, quan uns 5.000 independentistes van ofegar la concentració d'uns 60 falangistes fortament protegits pels Mossos d'Esquadra.

Tot i que encara no han pres una decisió perquè Interior no els ha comunicat la notícia, és probable que la Falange segueixi el mateix patró de la consulta d'Arenys de Munt i decideix recórrer davant de la justícia la decisió d'Interior emparant-se en el dret constitucional a manifestar-se, i si la justícia torna a tombar la decisió d'Interior i permet les concentracions falangistes el 13-D.

Europa no veu bé la permissivitat espanyola en l'exhibició de simbologia feixista

Ja com a resultat de la concentració falangista d'Arenys de Munt, el passat 13 de setembre, diversos eurodiputats de la majoria de grups del Parlament europeu van manifestar la seva incomprensió sobre 'com a l'Europa occidental un grup feixista que defensa els postulats de la dictadura franquista encara es pugui manifestar impunement'.