divendres, 11 de desembre del 2009

El president d'Òmnium dubta del rigor d'algunes consultes


Jordi Porta, a l'esquerra, en un acte a ÒmniumEl president d'Òmnium, Jordi Porta, s'ha arrenglerat amb Alfons López Tena en la convocatòria de les consultes sobiranistes. L'exmembre del Consell General del Poder Judicial es va desmarcar setmanes enrera de la Coordinadora de les Consultes i va criticar la presència de "plataformes tòxiques" que fan "impossible organitzar amb solvència consultes arreu de Catalunya en menys de dos mesos". Des de llavors, Tena s'ha abocat en Osona Decideix, l'entitat que promou les consultes només a aquesta comarca.

Porta ha afirmat ara, en declaracions a Rac-1, que "ens vam comprometre bàsicament amb la comarca d'Osona, on hi ha garanties de poder-ho fer bé. Als altres, els hem donat suport però no ens hi hem implicat com a seu nacional perquè hi havia una sèrie de garanties i reglaments que no teníem la certesa que es poguessin complir".  "Òmnium Cultural va estar a favor que això es plantegés amb molta seriositat i rigor", ha insistit

El president d'Òmnium també ha fet una crida a la participació perquè "si hi ha una participació baixa és un cert fracàs de la iniciativa". "Si està per sobre del 30 o el 40% [de participació], bé. Si no, és que no s'ha fet prou bé", ha afegit alhora que ha fet una crida a " que això del diumenge tingui una traducció política en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya"