diumenge, 6 de desembre del 2009

Èxit rotund del vot anticipat: entre l'1% i el 2% del cens ja ha votat

Al referèndum de l'Estatut va votar anticipadament el 0,006% dels catalans
La campanya per promoure el vot anticipat a les consultes sobre la independència entre tots aquells catalans que no seran a les seves poblacions el 13 de desembre està tenint un èxit espectacular. Al municipi de Vilafranca del Penedès, per exemple, ja ha votat anticipadament l'1% del cens, quan al referèndum per l'Estatut d'Autonomia de Catalunya del 18 de juny de 2006 només va votar anticipadament el 0,007% dels ciutadans. Segons les dades de la Plataforma Vilafranca Decideix, fins ara han votat 300 vilafranquins dels 29.000 que podran exercir el dret a vot diumenge vinent. En d'altres municipis, com Arenys de Mar o Artesa de Segre, ha utilitzat el vot anticipat el 2% del cens.

Com a dada destacada, la Plataforma destaca l'afluència de vot de ciutadans que no tenen la nacionalitat espanyola. Un 3% dels vots anticipats pertanyen a vilafranquins nouvinguts que han entès el missatge de 'siguis d'on siguis, pots votar'.

A l'1% dels votants de Vilafranca cal sumar-hi les xifres d'altres poblacions, com Artesa de Segre, on ha votat el 2% del cens. L'èxit de la participació anticipada a les consultes contrasta amb el poc seguiment del vot anticipat als comicis organitzats per l'Estat. En el referèndum nacional del 2006 sobre l'Estatut, van votar per correu 36.000 catalans, el 0,007% dels 5.300.000 catalans cridats a votar.

font: www.directe.cat