dimarts, 1 de desembre del 2009

Falange ja ha convocat manifestacions a tots els municipis del 13-D

El Departament d'Interior de la Generalitat ha avisat avui tots els ajuntaments afectats, preguntant-los si poden assumir el control de l'ordre el dia de la consulta.

Tots els ajuntaments dels municipis en què es preparen les consultes d'independència estan rebent des d'aquesta tarda una carta del Departament d'Interior de la Generalitat que els informa que el partit Falange Española ha anunciat la celebració d'una manifestació al seu municipi en defensa de la unitat d'Espanya, el proper 13 de desembre, segons han informat a Nació Digital alguns dels consistoris receptors.

Interior pregunta als ajuntaments si estan en disposició d'assegurar el control de l'ordre públic durant la jornada, per tal de valorar si les manifestacions poden ser o no autoritzades, ja que el govern català no té efectius per controlar la situació en els 160 municipis afectats.

Fonts oficioses de l'administració han comentat que des d'Interior es recomana als ajuntaments, de manera informal, que confirmin amb la màxima celeritat que no disposen de mitjans, en els casos que sigui així, per tal que el departament que dirigeix Joan Saura pugui decidir si permet o no les manifestacions espanyolistes.

- Més informació a Nació Digital.cat