dimecres, 16 de desembre del 2009

Barcelona no farà la consulta sobre la independència aquesta primavera

barcelona decideix uriel
La consulta sobre la independència a la capital catalana que havia de tirar endavant Barcelona Decideix ha quedat posposada, i no es celebrarà aquesta primavera tal com pretenien els impulsors. Carles Móra, un dels promotors de la consulta a Barcelona, ha acceptat les recomanacions d'Alfons López Tena, que considera precipitada una consulta a 1,5 milions de ciutadans organitzada en només quatre mesos, mentre que Uriel Bertran ha ratificat aquesta decisió i ha afegit que 'mai' s'havien fixat el 25 d'abril per preguntar a la ciutadania. Per la seva banda, el president del Cercle Català de Negocis (CCN), Ramon Carner, ha explicat perquè endarrereixen la data: 'Barcelona ha de ser l'última gran consulta, i per tant entenem que s'ha de fer més tard del 25 d'abril, quan hi ha la tercera onada programada'.

En declaracions a El Triangle, Carner assegura que han decidit abandonar les previsions del 25 d'abril per tal d'aconseguir reunir els suports necessaris perquè la consulta sigui un èxit. 'Volem fer les coses bé', ha assegurat el president de la patronal independentista, que no amaga que esperen que després de la consulta a la capital arribi el referèndum definitiu arreu del país.

'Mai no ens hem fixat el 25 d'abril'

Per la seva banda, un altre dels promotors de la consulta a la capital, el diputat d'ERC Uriel Bertran, ha assegurat aquest dimecres, en converses amb la premsa després de l'encaixada de mans amb Alfons López Tena, que Barcelona Decideix mai s'havia fixat la data del 25 d'abril: 'mai no ens hem fixat el 25 d'abril com a data per Barcelona, no hi ha presses ni pressió. Per tant, no pressuposem cap data', ha assegurat Bertran.

En la trobada davant el Parlament, López Tena ha coincidit amb Bertran, i ha insistit en la necessitat de celebrar la consulta més enllà del 25 d'abril perquè, si se segueix el model d'Osona Decideix, serien necessaris uns 600 col·legis electorals a tot Barcelona.
Font: www.directe.cat