dimarts, 8 de desembre del 2009

Osona.com publica 50.000 exemplars d'una edició en paper sobre el referèndum

És la primera vegada que aquest diari digital fa el salt al paper imprès. Ha començat de distribuir-se aquest dissabte al matí a Vic.

Osona.com ha fet un pas en la direcció oposada a la que estan seguint molts mitjans de comunicació de paper, que obren edicions digitals: el nostre diari, que era exclusivament digital des de la seva creació el 1996, acaba de publicar una edició en paper, dedicada monogràficament al referèndum d'independència del 13 de desembre. El tiratge ha estat fins aquest moment de 50.000 exemplars.

La portada està ocupada per un "Sí" a tota pàgina, acompanyat de la paraula "independència". Un text editorial explica aquesta novetat i detalla els motius que han portat l'empresa editora del diari a afegir-se a la campanya del sí que tiren endavant diversos partits polítics i organitzacions cíviques.

El diari conté informació pràctica sobre el referèndum: les preguntes més usuals, com fer-se voluntari, com lliurar donatius, agendes d'actes, llistats de col·legis electorals, etc. També hi ha un recull de les notícies més importants del que portem de campanya.

Amb aquest pas, l'empresa editora d'Osona.com vol fer honor al seu lema  -que és "empresa editora d'informació"-, en el sentit que està oberta a treballar en tots els canals informatius, des del paper fins als telèfons mòbils i altres nous dispositius.

En les primeres hores de repartiment del diari, sobretot al mercat de Vic, s'han recollit reaccions molt favorables, incloent-ne algunes de sorpresa per aquesta inesperada aparició en el camp físic d'un mitjà que fins ara només actuava a través d'Internet. Aquesta incursió en el "paper" podria repetir-se en el futur amb noves edicions especials dedicades a temes de gran relleu informatiu.

Els ciutadans interessats en col·laborar en la distribució d'aquest número especial d'Osona.com als seus municipis, poden contactar amb el diari a través del correu osona@osona.com

Edició especial d'Osona.com
- Llegir pàgina 1
- Llegir pàgina 2
- Llegir pàgina 3
- Llegir pàgina 4