dimarts, 8 de desembre del 2009

López Tena acusa el PSC de boicotejar les consultes tal com els franquistes boicotejaven la democràcia

Des d'Osona Decideix esperen assolir el 50% de participació 
lópez tena
A cinc dies pel 13-D, Alfons López Tena ha fet un balanç positiu dels preparatius de les consultes que Osona Decideix organitza a 34 dels 51 pobles de la comarca. El jurista assegura que tot és a punt per celebrar les votacions amb normalitat, i per tant 'no hi pot haver-hi cap jugada per part de l'Estat espanyol o de la fiscalia que pugui impedir el lliure exercici de vot dels ciutadans'. En una entrevista a l'ACN, López Tena ha lamentat el paper de partits com el PSC o el PPC, que enlloc de participar han cridat al boicot. Pel jurista, aquesta actitud és idèntica a les dels franquistes boicotejant la democràcia durant la transició: 'el PSC ha oblidat la seva tradició i origen democràtic per actuar com en el seu moment actuaven els partidaris de la dictadura de Franco', assegura el coordinador d'Osona Decideix, qui ha recordat que la mà dels socialistes també era rere el manifest de les cases regionals espanyoles contra les consultes.

Per López Tena, partits com el PPC i el PSC 'promouen el boicot, fan una campanya de por a la gent, a la nova immigració, a la gent gran i es dediquen a posar pals a la roda. Estan fent el mateix que feien els franquistes des dels ajuntaments quan encara no hi havia ajuntaments democràtics i ja s'havien fet les primeres eleccions. Estan intentant fer por a la gent amb actuacions que, a vegades, freguen la més absoluta de les il·legalitats'.

En aquest sentit, el jurista no té problemes a reconèixer la mà del PSC en el manifest de les cases regionals. 'Ho ha fet el PSC a traves del senyor García Prieto amb quatre cases regionals. Això és tot. Posem les coses al seu lloc. Aquest manifest forma part de la campanya del PSC amb el senyor García Prieto del que ja se sap quants centenars de milers d'euros rep de subvenció cada any perquè es faci la festa que organitza per benefici privat', reitera López Tena.

Respecte als resultats previstos, López Tena creu que serà la participació el que marcarà l'èxit dels comicis. 'Aspirem i tot està organitzat per poder superar la fita que va marcar Arenys de Munt que va ser el 41%. Esperem superar comarcalment el 50% de participació', explica López Tena.

Referèndum nacional

Respecte a la possibilitat que les consultes acabin forçant un referèndum a nivell nacional, López Tena es mostra confiat: 'tard o d'hora els catalans acabarem votant la independència en un referèndum organitzat per les instàncies oficials i amb supervisació de la Unió Europea. Això ja va passar amb Montenegro. Passarà aquí igual que d'aquí a poc passarà a Escòcia o com va passar a Groelandia... Trigarem un, dos, tres o cinc anys però els catalans serem cridats a les urnes per votar si volem continuar a dins d'Espanya o no. En una democràcia és impossible posar un morrió a la boca de la gent. L'opinió de la gent sempre preval'.

Tot i això, pel que fa als partits polítics López Tena ataca amb duresa la falta de programa, ja que 'els que apostaven per la via d'aprofundir l'autogovern per via estatutària han fracassat'. 'Qualsevol cosa que necessiti l'acord, l'entesa i l'aprovació per part de les corts espanyoles o el govern espanyol ja se sap que la resposta és el no sistemàtic a tot', recorda el jurista.

Font: ww.directe.cat