dimecres, 2 de desembre del 2009

Google també detecta el creixement de l'independentisme arran de les consultes

Augment històric de les cerques de 'consultes', 'independència' i 'autodeterminació'
google consultes
El popular cercador Google també ha notat el creixement de l'independentisme i l'augment de la mobilització ciutadana arran de la històrica consulta sobre la independència d'Arenys de Munt el 13 de setembre i les onades de consultes que aquell plebiscit va provocar. Fixant-nos en l'evolució de les cerques que ha registrat Google durant el 2009, les paraules 'independència', 'autodeterminació' i 'consultes' experimenten importants creixements el mes de setembre, coincidint amb el referèndum d'Arenys i l'onada de consultes que ha generat. Segons les estadístiques del cercador, mai a la història hi havia hagut un nivell tant alt de cerques sobre l'independentisme a la xarxa.

La cerca dels conceptes 'consultes' i 'independència' a l'aplicació d'estadístiques de Google permet veure com el creixement d'aquestes cerques és imparable, fins al punt que a finals de novembre, els últims dies que el cercador emmagatzema, la paraules 'consultes' es troba en la posició més alta de la història.
evolució de les cerques


Per altra banda, i estenent la cerca als darrers anys, les paraules 'independència', 'consultes' i 'autodeterminació' registren el nombre més gran de cerques de la història de Google, tal com es pot veure al gràfic que adjuntem a continuació (en vermell les troballes d''independència' i en groc les d''autodeterminació'):




Notícies relacionades
Font: www.directe.cat