dimarts, 8 de desembre del 2009

Interior autoritza que la falange es manifesti al mig del Mercat de Vic

L'Ajuntament sol·licitava canviar l'emplaçament, però Saura ho ha rebutjat
La conselleria d'Interior torna a estar a l'ull de l'huracà arran d'autoritzar novament manifestacions falangistes contra les consultes, unes concentracions que Joan Saura va prohibir el 13-D i va autoritzar el dia anterior, dissabte 12. Aquest canvi de data ha provocat que els falangistes puguin passejar-se pel bell mig del Mercat de Vic, i des de Falange Española no perdran la oportunitat de fer-ho. L'Ajuntament de la ciutat ha proposat ubicacions alternatives, com la plaça de l'estació, però la conselleria de Saura ha ignorat aquestes demandes i manté la ubicació demanada per la Falange, davant de l'Ajuntament i al mig de la plaça Major. Conscients de l'enrenou que es pot organitzar a la plaça, que cada dissabte aplega desenes de milers de persones, els falangistes tenen previst concentrar-hi bona part dels simpatitzants a la zona i desplaçar-hi feixistes d'altres territoris.

Segons informa Osona.com, la marxa de Falange Española per la unitat d'Espanya manté la ubicació, i aquest dimecres es reunirà la Junta de Seguretat local, que coordina l'Ajuntament i els cossos de seguretat per preveure l'operatiu policial que canalitzi la desfilada ultraespanyolista entre els milers d'usuaris del mercat.

Fonts municipals han fet una crida a la 'tranquil·litat' dels militants independentista per tal que no responguin a la provocació, ja que determinades conductes podrien tenir conseqüències l'endemà, durant la celebració de les votacions.

Des d'Osona Decideix, Alfons López Tena ha recordat que 'qualsevol incident que es produeixi serà responsabilitat de la Generalitat, de la conselleria d'interior i dels senyors Saura i Delort'. Pel coordinador, els responsables en cas d'alderulls seran 'els que no hauran pogut, sabut o volgut fer la seva feina com són Delort i Saura'.