dimecres, 2 de desembre del 2009

Falange ja ha convocat les manifestacions a 57 dels municipis amb consulta el 13-D

El Departament d'Interior està avisant tots els ajuntaments afectats, preguntant-los si poden assumir el control de l'ordre el dia de la consulta. Falange vol portar entre 40 i 50 manifestants a cada població.
Un total de 57 dels ajuntaments dels municipis en què es preparen les consultes d'independència estan rebent des d'aquesta tarda una carta del Departament d'Interior de la Generalitat que els informa que el partit Falange Española ha anunciat la celebració d'una manifestació al seu municipi en defensa de la unitat d'Espanya, el proper 13 de desembre, segons han informat a Nació Digital alguns dels consistoris receptors.

Dels 57 municipis, 34 són de la comarca d'Osona, però el llistat presentat per Falange a la Generalitat conté diversos errors, ja que inclou algun municipi en el qual no hi haurà consulta. També hi ha errors geogràfics com els d'incloure a la "província" de Barcelona poblacions que no en formen part, com Solsona, Santa Coloma de Farners, Les Borges Blanques, Banyoles i Ripoll.

Interior pregunta als ajuntaments si estan en disposició d'assegurar el control de l'ordre públic durant la jornada, per tal de valorar si les manifestacions poden ser o no autoritzades, ja que el govern català no té efectius per controlar la situació en els 160 municipis afectats.

Fonts oficioses de l'administració han comentat que des d'Interior es recomana als ajuntaments, de manera informal, que confirmin amb la màxima celeritat que no disposen de mitjans, en els casos que sigui així, per tal que el departament que dirigeix Joan Saura pugui decidir si permet o no les manifestacions espanyolistes.

Actualització a les 19:16 h: ERC apressa els seus alcaldes a respondre a Interior que no podran assegurar l'ordre, per tal que així es prohibeixin els actes espanyolistes

Actualització a les (20:45 h del dimarts dia 1)

Comunicat d'Osona Decideix davant la petició de la Falange Española de manifestar-se el proper 13 de desembre en diversos municipis de la comarca d'Osona

Hem tingut coneixement per ofici remès a diversos alcaldes per part del secretari de Seguretat de la conselleria d'Interior, Sr. Joan Delort i Menal, de la pretensió de Falange Española de las Jons de manifestar-se a la mateixa hora i llocs de diversos municipis on es farà el 13 de desembre del 2009 el referèndum sobre la independència de Catalunya.

Osona Decideix, com a cos de GESTIÓ ELECTORAL que convoca i organitza el referèndum, i apelant als drets democràtics de 117.932 persones amb dret a vot a la comarca d'Osona, exigeix del govern de la Generalitat protecció front de l'amenaça feixista.

Osona Decideix garantirà amb els seus propis mitjans de seguretat, organitzada per voluntaris, el lliure exercici i el dret a vot, per a tots els ciutadans, i espera poder comptar amb la protecció de la policia que tots paguem amb els nostres impostos.


Actualització a les 23:55 h del dimarts dia 1

LA COORDINADORA PER LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DEMANA A INTERIOR QUE NO AUTORITZI ALS FEIXISTES MANIFESTAR-SE EL DIA 13-D.

La Coordinadora per la Consulta sobre la Independència, a través del responsable de campanya i extensió territorial i diputat Uriel Bertran, s’ha posat en contacte amb el Departament d’Interior  perquè no autoritzi a la Falange-JONS manifestar-se en cap dels 161 municipis de Catalunya que portaran a terme la Consulta el dia 13-D, el dia “de la democràcia catalana”.

“No pot ser que el feixisme franquista encara pugui manifestar-se per alterar el normal desenvolupament d’una jornada democràtica. Cap país d’Europa entén que l’Estat posi pals a les rodes a l’organització de la Consulta sobre la independència i, en canvi, autoritzi una manifestació feixista pels carrers de les poblacions que volen votar en calma i tranquil·litat, com ja va passar a Arenys de Munt”.

En aquest sentit demà (dimecres) a les 12:30h, la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència entregarà al Departament d’Interior una petició formal perquè no autoritzi les manifestacions de la Falange-JONS i es demanarà una reunió formal al Departament d’Interior per tractar sobre aquesta qüestió.


Font: www.naciodigital.com