dimecres, 16 de desembre del 2009

López Tena i l'alcalde d'Arenys es troben a Vic, 'fan les paus' i es proposen treballar en la mateixa línia per la independència






Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt, i Alfons López Tena, director d'Osona Decideix, s'han reunit aquest matí a Vic per apropar posicions en la polèmica que tots dos han liderat els tres últims dies entorn a les estratègies seguides a les consultes del 13-D.

Móra i López Tena, en els quals s'havia personificat la imatge de divisió de l'independentisme català en els dos últims dies, arran de la valoració de la participació en les consultes del 13-D, han 'fet la pau'. Ha estat aquest matí a la taverna La Terra, de Vic, davant un cafè amb llet, i en presència de dos periodistes d'EL 9 NOU i Nació Digital.

L'alcalde d'Arenys de Munt va trucar a López Tena per apropar posicions. "Jo l'admiro", ha dit Móra del jurista valencià. Per això van quedar per veure's aquest matí a La Terra. Allà Móra ha felicitat López Tena pels resultats de participació del 13-D a Osona, i li ha demanat consell per continuar amb el procés de consultes a la resta del país, així com ha insistit en que ell pogués formar part de l'organització de les mateixes.

López Tena li ha exposat que el mètode a seguir hauria de ser el que s'ha dut a terme a Osona: centrar-se en la consulta, sense incorporar altres variants -com la presentació de la ILP al Parlament-, i buscar el màxim consens possible, polític i social. Unes condicions que, al parer de López Tena, no s'estarien donant actualment en alguns dels municipis on es vol fer la consulta al febrer i a l'abril.

Móra plantejarà al plenari de la coordinadora nacional de les consultes d'aquest dissabte la retirada de la ILP que ell mateix va presentar dilluns al Parlament.

Pel que fa a López Tena, que continua vivint a Vic apurant els últims serrells de les consultes de diumenge, preguntat per EL 9 NOU sobre la seva possible vinculació a un procés de consultes en altres municipis de Catalunya, no ha dit ni que sí ni que no, però sí que ha insinuat que amb l'escenari actual ell no s'hi sentiria còmode.

Móra ha descartat participar en la fundació d'un nou partit polític, però en canvi ha reconegut que dels que actualment ja existeixen amb el que sentiria més còmode és amb el Reagrupament de Joan Carretero. "És el que més s'assembla a Arenys de Munt 2000", la formació a la qual ell pertany i per la qual és alcalde d'Arenys. L'alcalde d'Arenys també ha reconegut que en els últims dos dies ha rebut centenars de correus electrònics i SMS a la Black Berry demanant-li un acord amb López Tena. "Parlen concretament de nosaltres dos", ha especificat.
Vídeo amb les declaracions. (imatges de El 9 Tv)