dilluns, 16 de novembre del 2009

13-D: 33 municipis d'Osona votaran sobre la independència

La consulta abastarà el 91% de la població de la comarca | -En total, es muntaran 117 meses electorals, en llocs tan diversos com la la rectoria de Santa Eulàlia de Riuprimer o el temple Romà de Vic | -Hi participaran 1.725 voluntaris | -Veure POWERPOINT de presentació, amb dades globals i municipis que hi participaran



Com en Juli Cèsar abans de travessar el Rubicó “Alea jacta est”. “Ja està tot decidit” , ara només cal l’esforç final. Aquesta és la tesi d’Osona Decideix, la plataforma responsable del referèndum sobre la independència de Catalunya que es celebrarà el vinent 13 de desembre a la comarca. Aquest dilluns el nucli dirigent d’Osona Decideix, formada per Alfons López Tena, Jeroni Vinyet, Jordi Fàbrega i Marça Orri ha presentat el full de serveis del que serà la primera consulta sobiranista a nivell comarcal de Cayalunya (foto).

Osona decideix ha tancat la llista de 33 municipis dels 51 d’Osona que podran exercir el dret a vot. En total es muntaran 117 meses electorals distribuïdes en 51 col•legis electorals que coparien el 91% de la població d’Osona, uns 135.937 habitants. El que seria una ratio d’una mesa per cada 1.000 habitants. Alhora, els organitzadors destaquen els 1.725 voluntaris que participaran en l’organització de la jornada.

Els locals seran de tota mena des del Temple Romà de Vic passant per la rectoria de Santa Eulàlia de Riuprimer.

Municipis: l’Ajuntament de Centelles no vol donar el llistat del cens

L’Ajuntament de Centelles, amb majoria absoluta del PSC, és l’únic municipi que encara no ha lliurat la documentació censal sol•licitada per l’organització. És a dir, la documentació pública del número d’empadronats al municipi que té l’obligació legal de lliurar. De moment, l’organització s’esperarà a dimecres per emprendre les accions legals o civils que corresponguin.

Per altra banda l’Ajuntament de Vic ha prohibit que es pengin 300 banderoles anunciant la convocatòria del referèndum amb l’argument que és “publicitat comercial i aquest espais estan reservats per publicitat institucional”.

Val a dir que municipis on el plenari de l’Ajuntament ha donat suport a la celebració de la consulta, no es farà i d’altres on no s’hi ha donat suport, sí.



Per altra banda, la subdelegació del govern espanyol a Girona ha remès cartes als ajuntaments que han aprovat mocions de suport advertint-los que els sotmetran a un "control exhaustiu i rigoróes de la legalitat".

Qui podrà votar

Tothom majors de 16 anys amb DNI, o NIE, i amb el justificant de l'empadronament de cada municipi. A fi i efecte de facilitar el vot es publicaran fulls explicatius en català, espanyol, xinès, àrab, anglès, francès i polonès.

El dia 25 de novembre, a Madrid

Osona decideix presentarà al consulta als mitjans internacionals i espanyols a Madrid, al cèntric hotel Villa Real, a la Carrera de San Jerónimo, just al davant del Congrés de Diputats. L’acte serà el 25 de novembre.

El pressupost, 60.000 euros

L'organització ha taxat en 60.000 euros el cost de l'organització de la consulta sobiranista.

- Web Osona Decideix, amb seguiment permanent de les novetats a Osona
- La consulta de Ripoll, a les monges