diumenge, 22 de novembre del 2009

Acte de presentació Collsupina Decideix


El passat dissabte 21 de novembre, al Local Social Ramon Cabanas de Collsuspina, la comissió organitzadora Collsuspina Decideix es va presentar davant el municipi. Es va comptar amb la presència del director executiu d'Osona Decideix, el senyor Alfons López Tena. Després de la seva presentació i dels motius pels quals se celebra aquesta consulta, es va detallar el procés que se seguirà per poder fer el vot secret anticipat abans del dia 13 de desembre, així com els tipus de documentació necessaris per identificar-se com a votant del municipi i, si és necessari, el document que certifiqui el seu empadronament. López Tena va insistir que és molt important que tot el procés sigui fiable i seriós, només d'aquesta manera se li podrà donar valor i ningú podrà criticar-lo. També es va explicar el perquè es permetrà el vot a partir dels 16 anys i per primer cop podran votar els immigrants que no pertanyen a cap estat de la UE. Es va informar que totes les entitats del municipi han donat el seu recolzament en la convocatòria. La reunió prevista a les 6 de la tarda va començar en retard, ja que el senyor López Tena venia d'una altra reunió a Vic. Després dels detalls del procés i recordar que la comissió organitza i no es decanta per cap opció de vot, es va convidar tots els assistents a col·laborar econòmicament ja que no es disposa de cap ajut ni municipal ni de cap altra administració, per això es van disposar dues guardioles per recolectar fons. La sala del Local Social era força plena, una setantena de persones van participar activament en el torn de preguntes. Molta presència d'altres municipis del Moianès que pertanyen al Bages i que també organitzen les seves consultes, es van interessar pel funcionament d'Osona Decideix. En tot moment es va animar la gent a participar a votar el dia 13. L'acte va acabar amb un petit berenar que consistia en unes llesques de pa, llangoniça i vi. Tot un detall.








Una pancarta promou el vot a Collsuspina.

La Comissió organitzadora Collsuspina Decideix va penjar una gran pancarta a l'entrada del carrer Major de Collsupina on es pot llegir “Collsuspina Decideix sobre la independència de Catalunya. 13 de desembre de 2009” i convida tothom a votar. També se n'ha penjat una altra a la plaça Major i una altra al veïnat de Can Picanyol, a l'alçada del restaurant El Toll.
Durant la setmana passada es van penjar cartells informant de la consulta a diferents punts del municipi. Un d'ells la parada de l'autobús, però el servei de neteja de la marquesina els va treure i en el seu lloc hi va enganxar adhesius prohibint que s'hi pugui posar res. La Comissió organitzadora Collsuspina Decideix preveu adquir els nous cartells que proporciona Osona Decideix per seguir animant a tota la població a votar el proper dia 13 de desembre.