dimecres, 11 de novembre del 2009

Girona dóna suport a la consulta independentista


ERC, CiU i ICV hi han votat a favor, els deu regidors del PSC s'han abstingut i l'únic regidor del PP hi ha votat en contra.

El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat aquest dimarts al vespre una moció que dóna suport la realització d'una consulta independentista a la ciutat.

Girona es converteix doncs en la primera capital catalana que realitzarà una consulta independentista a la ciutat, promoguda per la plataforma cívica Girona Decideix. ERC, CiU i ICV han votat a favor de la moció, els deu regidors del PSC s'han abstingut i l'únic regidor del PP present al ple (la portaveu estava malalta) ha votat en contra. La plataforma encara no ha anunciat quin dia farà la consulta però ja ha avançat que no serà el proper 13 de desembre perquè vol sumar més suports abans de fer-la.

La moció presentada per ERC demanava "donar suport i facilitar" la consulta popular que la comissió Girona Decideix vol fer a la ciutat i defensava que, després de la demostració de "maduresa política" que es va viure el passat 13 de setembre a Arenys de Munt (Maresme), calia estendre les consultes a altres municipis catalans.

Les entitats que han promogut la consulta a Girona són l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC), Òminum Cultural i el casal independentista El Forn.

Abstenció del PSC


Per la seva banda, els deu regidors del PSC s'han abstingut. La posició l'ha defensat el portaveu del grup, Joan Pluma, que ha argumentat que no han votat en contra per ser una consulta que prové de la iniciativa ciutadana i ha afirmat que senten "un profund respecte" per la iniciativa i la comissió.

Ara bé, Pluma ha anat més enllà i ha afirmat que voldrien que s'abordés l'opció de manera "més ambiciosa" ja que hauria de ser el Parlament qui es pronunciï sobre el dret a decidir i el futur de Catalunya. "Difícilment un moviment de baix a dalt tindrà èxit, si no prové d'unes bases més àmplies no pot suplir la funció del Parlament", ha criticat Pluma que també ha lamentat que el moviment estigui vinculat, segons el PSC, "a opcions partidistes molt clares".

Girona serà la única capital de demarcació on el ple ha votat a favor de la moció per defensar una consulta independentista. Als ajuntament de Tarragona i Lleida aquest tipus de mocions no van prosperar i a Barcelona no s'ha arribat a presentar.

Font: www.avui.cat i acn