dilluns, 30 de novembre del 2009

La independència a TV3


Continuen les mobilitzacions ciutadanes per tal que TV3 dediqui més temps a les consultes sobre la independència del proper 13 de desembre i 'la nostra' esdevingui d'una vegada per totes una televisió nacional. Després de la campanya d'enviament de correus electrònics demanant més atenció a les consultes i del grup de Facebook perquè Ventdelplà 'decideixi', ha arribat el torn del grup 'Per un debat a TV3: Independència, sí o no'.

La voluntat d'aquesta iniciativa, que ja aplega més de 3.700 catalans, és que TV3 dediqui l'Àgora, el Banda Ampla i els debats dels Matins i els diversos espais de l'emissora a parlar sobre les consultes de la independència.

Aquests 3.700 catalans volen que la televisió pública catalana celebri un gran debat en horari de màxima audiència on es pugui debatre el si o el no a la independència, ja que les consultes sobre la independència que s'organitzen arreu del Principat no disposen dels espais gratuïts de propaganda electoral que si que tenen la resta de comicis impulsats per l'Estat espanyol.


TV3 Decideix!
Si fa uns dies us parlàvem d'una iniciativa al Facebook demanant que la sèrie de TV3 Ventdelplà tracti les consultes sobre la independència per promoure que la televisió pública del país se'n faci ressò, ara s'ha anat un pas més enllà i s'ha engegat una campanya per enviar massivament correus electrònics demanant a 'la nostra' que pari més atenció als referèndums.

Els impulsors de la iniciativa creuen que els mitjans de comunicació escrita en fan 'un ressò discret, però els grans mitjans corporatius de ràdio i televisió, obvien aquests fets per consignes que coarten la llibertat dels professionals dels mitjans informatius'.