dimarts, 24 de novembre de 2009

L'Ajuntament de Sant Pere de Torelló cedirà locals municipals per al 13-D

És el primer de Catalunya en prendre aquesta decisió. Els altres consistoris ho han desestimat per tal d’evitar impugnacions de l’Estat espanyol.

La Comissió Organitzadora de Sant Pere de Torelló ha impulsat la consulta popular sobre la independència de Catalunya, que se celebrarà al municipi el proper 13 de desembre. En aquest marc, l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló ha emès aquest matí un decret d’alcaldia en virtut del qual  posa a disposició d’aquesta Comissió, així com d’entitats i partits polítics que ho sol·licitin, els equipaments i instal·lacions locals de titularitat municipals per realitzar “qualsevol tipus d’activitat relacionat amb la consulta”. L'alcade de Sant Pere és Jordi Fàbrega, que també és el delegat del Govern a la Catalunya Central i el president d'EPM.

Sant Pere de Torelló és el primer ajuntament de Catalunya que cedirà els locals per celebrar-hi la consulta. Els altres no ho han fet, escarmentats de l’experiència d’Arenys de Munt. En aquell cas, la jutgessa del Contenciós Administratiu de Barcelona va estimar la impugnació de l’advocat de l’Estat espanyol basada en l’acord del ple d’Arenys de cedir equipaments municipals per a la consulta. Per evitar noves impugnacions, els ens locals han evitat de forma expressa qualsevol cessió de locals de titularitat pública.

Fins aquest moment, però, no hi ha cap confirmació que els organitzadors hagin decidit sol·licitar aquests locals, ja que no s'ha anunciat oficialment en quin lloc hi haurà les urnes a Sant Pere el dia 13 de desembre.

El decret d’alcaldia de Sant Pere de Torelló s’ha basat en uns articles de la Constitució espanyola. El document respecta i preserva “els principis constitucionals de la llibertat d’expressió, de llibertat ideològica, de reunió, de participació en els afers públics i de petició individual o col·lectiva reconeguts com a drets fonamentals al Títol I, Capítol II, secció 1a, articles 15 a 29 de la Constitució”.


Llegir decret d’alcaldia 

Font: www.osona.com