dilluns, 16 de novembre del 2009

Granollers farà el referèndum tot i el rebuig del ple municipal

És la cinquena ciutat més gran que realitzarà la consulta i la primera que ho farà sense l’aval de l’Ajuntament

Granollers es convertirà en la cinquena ciutat més gran i en la setzena capital de comarca que celebrarà un referèndum sobre la independència de Catalunya. Serà la primera que ho farà sense el suport de l’Ajuntament. La societat civil de la capital del Vallès Oriental ha decidit tirar endavant la consulta després que el PSC, amb majoria absoluta al consistori amb 14 regidors, tombés la moció amb el suport afegit dels tres edils populars el 29 de setembre. A efectes pràctics, l’aprovació de la consulta en un ple municipal només li dóna legitimitat i ressò mediàtic, perquè la justícia prohibeix que l’Ajuntament doni empara institucional a la seva realització. A més, els consistoris estan obligats a facilitar les dades públiques del padró als organitzadors. La celebració de la consulta a Granollers pot servir de precedent per a llocs on la moció ha estat rebutjada i d’altres on no s’ha presentat perquè els partits que s’hi oposen són majoria.

Els promotors de la consulta a Granollers ja han realitzat les primeres reunions organitzatives i es constituiran en plataforma a mitjans de desembre, quan realitzaran un gran acte a la ciutat per donar-se a conèixer. Els organitzadors confien que la plataforma, que serà batejada presumiblement com a Granollers Decideix!, arribarà als 300 voluntaris per poder celebrar la consulta amb les màximes garanties. El referèndum a la capital vallesana tindrà lloc amb quasi tota seguretat el 25 d’abril del 2010, com han acordat altres ciutats grans que veien inassumible realitzar-lo al mes de desembre.

D’altra banda, Sort es va convertir ahir en la sisena capital de comarca lleidatana que dóna suport al referèndum. El ple va aprovar la moció amb el suport dels 8 regidors de CiU, que governa amb majoria absoluta, i els dos d’ERC.


Font: avui.cat