dilluns, 30 de novembre del 2009

Amb la independència cada família guanyarà 9.000 euros anuals més

El CCN presenta la Nòmina catalana, el que cobraríem sense espoli fiscal

euro bitllet bitllets

La independència de Catalunya tindrà repercussions profundament positives per les butxaques dels catalans. Quan aconseguim estalviar-nos els 22.000 MEUR anuals que cada any Espanya es queda amb l'espoli fiscal, el salari d'un mileurista al llarg d'un any serà 1.083 euros més elevat, mentre que una família amb un sou base de 4.000 euros bruts mensuals cobrarà 600 euros extres cada mes, fins a augmentar els guanys en 8.802 euros cada any. Són les dades que s'extreuen de la Nòmina catalana, una aplicació desenvolupada pel Cercle Català de Negocis (CCN), la patronal independentista. La voluntat del CCN és que tots els empresaris adherits facin arribar aquesta Nòmina catalana al costat de la real per tal de conscienciar als treballadors dels beneficis d'un Estat propi.

Els càlculs de la Nòmina catalana parteixen de la utilització de part dels milers de milions d'euros que cada any es queda l'Estat per reduir els impostos. Així el CCN proposa reduir l'IRPF en un 48,5%, les quotes a la SS en un 13,2 % i els impostos de societats, especials i altres en un 72,4%.

Aquesta reducció d'impostos, que comportaria un notable increment dels sous dels catalans, només suposaria utilitzar el 36% dels diners que anualment cedim a Espanya amb el dèficit fiscal. El CCN proposa utilitzar la resta dels 22.000 MEUR en noves infraestructures i polítiques socials, així com un increment del 10% de totes les pensions i l'articulació i finançament de les despeses que comportarien les estructures d'un Estat integrat a la UE.

De moment ja seran 10.000 els treballadors catalans que rebran els càlculs de la Nòmina catalana al costat de la real. D'aquesta manera, el Cercle vol que la Nòmina catalana serveixi per transmetre el sentiment nacional als treballadors, fent-los veure el que perden mensualment i anualment pel fet de continuar lligats a l'Estat. 'L'espoli fiscal afecta totes les classes', conclou el president del CCN, Ramon Carner.
Font: www.directe.cat